Team Edman dominerar H-båtsklassen i MSS-Cup






Foto: Torgil Falck
3 gånger Edman ombord (Henrik, Peder och peders son, Hannes) samt Lars Kristensen dominerade under gårdagens race i MSS-Cup. Hannes som nu har egna hängband också kämpar på bra och går i en hård skola och var också med på träningslägret i april i det tuffa vädret.
Team Edman har timingen, farten och boathandlingen och det är detta vi andra team jagar bit för bit.
I första racet fick de dock ge sig på "målrakan" för rutinerade seglaren Krister Persson som för dagen styrde SWE 593 Lommabåten.I de följande tre racen varav ett avbröts var team Edman en "division" bättre än övriga team.

Som vanligt var det dock väldigt tight bland övriga team och dagens runner upp var Bo Lindsjö i SWE 592 som hela dagen var uppe och högg i täten och som placerade sig på en fin total 4:e plats på samma poäng som team Lomma.
Lommateamet hade en spik och därför placerade de sig före i den officiella slutliga prislistan.Läs även mera på MSS-hemsida och på Öresund Regattabloggen.
"Gamle H-båtsräven", Uno Gren med team som var titelhållare sedan  fjolårets MSS-Cup knep silvret och visade att de är bäst när det gäller.Vi noterade också att han pekar och seglar väldigt högt vilket tvingade oss i Björnligan att slå bort från vårt önskade läge vid något tillfälle.
H-båtsklassen är som sagt väldigt tight för övrigt och i en av rundningarna var samtliga 7 båtar på rad mellan kryssmärket och kick-märket!!
Likaså var vi 4 båtar inom ca. 10-sekunder i sista racets målgång och där svarade team Jan Gustafson för en snygg uppsegling & avslutning sista biten upp i mål.Björnligan fick ge sig med en meter mot teamet i SWE 593.

Resultat:
1.Team Edman
2.Team Uno Gren
3.Team Lomma
4.Team Bo Lindsjö
5.Team Jan Gustafson
6.Team Björnligan
7.Team Jacob Jacobsson

Nu har vi också avverkat den andra delregattan i vår egen Oresund H-boat Cup och där
har team Edman tagit ett bra grepp före Jan G med team samt Björnligan.
Det är bara dessa team som deltagit i båda regattorna, men mycket återstår och härnäst står Lommapokalen på tur nästa helg, den 29:e maj.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0