Frisk vind i Auckland

Vi fick chansen att segla med AC-baeten NZ 41 i Auckland pae Harauki Gulf.
14 m/s och straelande sol.Vilken power! Skippern var i 30 minus aeldern och hade gjort tre legs pae Volvo O race och Sydney Hobart. Mastmannen och trimmern kaende till Bjoern Borg och Norrkoeping.
Helt otrolig stad och inne i Viaduct harbour laag den gamla tolvan Endeavour.
Det naermaste en H-baet jag kom i hamnen var en Etchells 26.
Helt otroligt land och dito maenniskor!
Vilket traenigslaeger vi kunde ha haer nere!
Seglade ocksae med en 50-fots catta! Vilket drag och den kvinnliga skippern hade gjort 40.000 sjoemil som proffs
och varit delaktig i AC foer NZ. Hon hade ocksaa gjort naegra leveransseglingar med stoerre Hallberg Rassybaatar och kaende till Goeteborg.
Hon foerstod inte varfoer vi inte bodde haer i NZ!!
Med seglarhaelsningar
och ett Gott Nytt Aer
Bjoern


God Jul och Gott Nytt seglarår!

   Ho, ho, ho  hela fleeten! Må väl i helgerna och bygg på "hängvikten" med god mat.
Jag reser nu till New Zealand på några veckor och "försäsongstränar" (blir mestadels "landmil").
Idag har jag haft ett planeringsmöte med MSS inför vår kommande träningsweekend och checklistan är genomgången. Ni får ut officiell inbjudan med anmälningsunderlag inkl. praktikaliteter under mitten av januari.Foto: Torgil Falck

Winner takes it all...

                                          

Juryn har sammanträtt och segraren i frågetävlingen är nu utsedd i tuff konkurrens!
Möjligheten var att vinna ett presentkort på SEK 500:- på Joens Snö & Sjö som ju också har ett intressant marint sortiment.
Som alltid är det tight i vår klass och det var inte mycket som skiljde mellan de tre bästa tävlingsbidragen!
Skiljefrågan kom vår besättningsvikt att bli och att vi har 12 H-båtsteam som någon gång har deltagit i våra evenemang under säsongen som gått (närliggande team inkl. Lomma och Kivik) inräknat det var det många som visste. Genom Googlande eller genom att använt "en livlina och/eller ringt en vän" så fixade de flesta också att  team Björnligans bästa delsegling på NM/SM var en 10:e plats.
Det är också kul att se att det även var "icke initierade" H-båtsseglare (en del bara intresserade och nyfikna generellt sett) som deltog i tävlingen och det var stor spännvidd i viktangivelserna på vårt team (före Julborden)...

Maxvikten är 300 kg fördelat på 3 alt. 4 personer i H-båtsklassen och vi är ett lätt team där det i vissa förhållanden saknas en del vikt på kanten. Dock är våra kilon förhållandevis "lättrörliga" och vår fordecker håller på att omfördela en del till mera fast "struktur" och "längre fibrer".
Rätt svar är inkl. sjöställ: 251 Kg .
Vinnaren blev Martin Jönsson, H-båtsseglare från Lomma som prickade in alla rätt på de första frågorna och
kom fantastiskt nära med 249 kg!!Stort grattis!
Kanske kan presentkortet bli en del i en våtdräkt som kan användas för dyk och tvättning av botten inför racen (i avsaknad av kranlyft) 
H-båtsglädjeFotograf: Torgil Falck

Så här glad blir man av att segla H-Båt!!
Team Bosse Lindsjö - årets H-båts rookies i Limhamn (om man nu bortser från att Bosse är väldigt rutinerad seglare och firat tre x 20 år... still väldigt going strong).
Bosse med team är taggade och vi snackade samman i helgen som gick och de kommer helt säkert att vara ett av de första teamen som sätter i "ekipaget" i det rätta elementet igen på det nya året." H-båt down-under"Snart ska jag ner till sommaren "rakt under oss" och det närmaste en H-båt man kommer där är nog Etchells 22-klassen som har många utövare i bl.a. NZ.
Onekligen vackra linjer och ser ut som en H-båt utan ruff alt. mix mellan Soling och H-båt.
Jag ska se om jag kan etablera en kontakt och "vänortsutbyte" (long-distance).
Jag tar med mig en MSS-vimpel och H-båtsdekal och ser vilken NZ-yachtclub som är på hugget...
Intresse över gränsernaFotograf: Torgil Falck

Så här långt har det kommit in en hel del positiva intresseanmälningar avseende den föreslagna H-båts training weekenden i mars. Målsättningen är den 13-14 mars och det kan bli en nordisk H-båtsweekend med team från Norge, Danmark och Sverige med deltagare från Malmö till Södertälje.
Något team tycker det är ett bra upplägg, men för tidigt på säsongen, men många kvitterar OK.
Underhandsinfo. så här långt:
Korsör fleeten och Kyrre Tandberg från Norge samt team Knock Out från Södertälje, Bosse Lindsjö & co och Lommateamet har kvitterat intresse och lagt in det i sina respektive planeringskalendrar.
Med bred uppslutning från vår fleet, tur med vädergudarna och påfyllnad av andra team från Danmark, Sverige och Norge skulle vi kunna samla ca. 20 team.

Fortsättning följer...

 

RSS 2.0