Rivstart på säsongen!


Foto: Torgil Falck

H-boat tune up race weekend genomfördes  under lördag-söndag den 10:e -11:e april.
Programmet var späckat och alla team fick bekänna färg! Under lördagen var det fokus  på startträning, boathandling, positionering, trim och "arenan" för detta var Västra Hamnen.Under lördagen var det en NV medelvind på 11 m/s med byar på 13 m/s  vilket ställde stora krav på respektive team.
Totalt var 11 team från Öresund, Danmark och Tranås representerade på vattnet inkl. Team Knock-Out från Södertälje/Stockholm som följde seglingarna via funktionärsbåt och som gastar under söndagen.
Anders Borg, Segelmakare och meriterad elitseglare var chefstränare och i funktionärsstaben ingick som huvudansvarig för banläggning: Christer Frennert och Torgil Falck. Torgil Falck agerade också som marinfotograf.
I coach/tränarbåten ingick också Baltzar Weinhagen samt under söndagen Anders Rydlöv som också hade särskilt fokus på regelfrågor.För videodokumentation av träningsmomenten under lördagen ansvarade Baltzar Weinhagen.
Stort tack till hela funktionärsorganisationen som fick MVG för insatserna!
I programmet ingick en genomgång och brief före och efter de genomförda momenten och under kvällen var det
after-sail drink med det passande namnet "Salty Dog" samt en gemensam middag och därefter en bildvisning över dagens happenings på banan. Allt med bra kommentarer och återkoppling från Anders Borg där en hel del av teamen fick med sig en del att slipa vidare på framöver.
För söndagen var huvudnumret tre fleet-race och då i vindstyrkan 6-8 m/s, riktning Nord.
Under lördagen dominerade team Henrik Edman (silvermedaljör VM 2009) och under söndagen var dominanten Jan Gustafson (tvåfaldig världsmästare) som spikade alla tre racen.
Weekenden avslutades med en sammanfattande genomgång av Anders Borg och därefter vidtog prisutdelning inkl. "specialpriser" för de som stått för bästa lyftet under dagarna samt på något sätt svarat för en "muntration".
"Mest nordliga team" som tagit sig ner från isen i hemmahamnen úppmärksammades också.
Inom kort kommer en sammanfattande bilddokumentation att finnas här på bloggen och avsikten är att vi ska bränna en CD med bild -och videomaterial till samtliga deltagare.

Målsättningen är också att vi med denna training weekend ska ha lagt en plattform för nästa års tune up- race training weekend och att vi då kan addera till flera deltagare från S, N och DK.
Nedan finner ni resultatlistan samt ett litet bildcollage. Foto: Torgil Falck

Resultatlista söndagens race:

1. Team Jan Gustafson SWE 561
2. Team Robert Nifelt SWE 599
3. Team Bo Lindsjö SWE 592
4. Team Jacob Jacobsson SWE 583
5. Team Björnligan SWE 533
6. Team Jörgen Lantz SWE 582
7. Team Claus Henriksen DEN 580
8. Team Uno Gren SWE 562

DNS  Team Henrik Edman SWE 591
DNS  Team Martin Jönsson SWE 593
DNC  Team Kyrre Tandberg NOR 133
DNC  Team Håkan Olsson    SWE 559 

























Kommentarer
Postat av: Mathias Reman

Ser ut som ni haft det riktigt bra!



/Mathias

2010-04-11 @ 21:33:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0