Härliga dagar att lägga på den egna "hårddisken"


29 grader i luften... 22 grader i Hanöbuktens böljor...laddar inför H-boats Worlds med Lasersegling, kajakpaddling och
roddturer m.m.
Henrik Jörhov, ny på "brygga H", turseglar i Danska farvatten med den nyinskaffade H-båten (f.d. Teknova;Håkan Olssons f.d.)
Ett stycke "Sveriges Trädgård"=Blekinge.Rakt ut SV om det yttersta skäret finns bara hav bort till Polen.
Kanske vi skulle lägga ett H-båts SM i denna miljö med riktigt fria seglingsvatten och chans till härlig sjö.
Två "SWAN 1,8 & en 0.8"

Nedräkningen har startat inför VM i NorgeNu laddar Björnligan för VM i Norge.Lite "ögongodis"! Den här utsikten skulle man alltid ha.
Några av vår fleets ekipage som står färdigpaketerade inför VM.

Team BAM i SWE 592 krigar för MSS på de Danska MästerskapenTeam BAM med inhyrd chaufför(seglare och flygare längst till vänster).
2:a från vänster: Skipper Bo Lindsjö, Anders och Mathias gör tummen upp för satsningen i "västerled".
Teamet rullade iväg nu på morgonen med mål det danska mästerskapet i Horsens på Jylland , norr om Vejle.
Team BAM i SWE 592 har utvecklats bra under säsongen och är ett av MSS team som deltager vid H-boat Worlds i Larvik i Norge under augusti.MSS har sedan tidigare varit representerade vid VM-kvalen i Hvidovre och Korsör, SM i Stockholm samt möter upp med 6 team vid H-båts VM i Norge.
Team BAM representerar som enda team Sverige och möter även ett team från Norge och Finland i det 44 båtar stora fältet.
Idag är det inmätning och tune-up race.
Vi håller tummarna och säger "GO for it"!Det har putsats rejält och det finns inget att "skylla på".
Läs mera på: http://www.horsens-sejlklub.dk/?tilmeldresultat=27

Team Collberg seglade hem 2010-års H-båts SM

http://viggbyholmsbatklubb.se/SM_H-bat2010_resultat.htm
  för att se hela resultatlistan
Rutinerade och välmeriterade team Collberg seglade hem 2010-års SM i H-båt i Viggbyholm.Silvret knep team Edman med alerte mittgasten Hannes, 10 år, längst fram i bild.Bronsmedaljörer blev team Martin Almslätt

8 seglingar genomfördes i bitvis väldigt lätt vind, men lördagen bjöd på en verklig propagandadag med fin vind och med 5 seglingar genomförda den dagen. samtliga "spikar" fördelades lika mellan team Collberg och Edman & co som dominerade regattan.
Vår södra fleet och MSS fick in samtliga team på topp-tiolistan med platserna 2-7-10 vilket lovar gott för kommande H-boats Worlds i Norge i augusti. (Då har vi tre till starka team från Malmö).Pris för bästa 70-talsbåt gick till Ludvig Bengtsson som var uppe som 2:a i ett av de avslutande racenPriset som: Årets bästa rookie gick till Kjell PaulssonJörgen Ulfheim premierades för längsta tillfartssegling (Kalmar)Den skånska tungade flaggan vajadeTeamen förbereder för dagens drabbningarTeam Nifelt; fr. v. Mats Dahlander, Världsmästare i H-båt med Jan Gustafson, Skippern Robert Nifelt i mitten och
Fördäcksgast Erik Blomqvist (även väldigt duktig Ski-bum) seglade  stabilt och inspirerat under regattan och landade en fin 7:e plats totaltDe ständiga antagonisterna i Björnligan jagade bakom, men nådde inte riktigt i fatt denna gången och placerade sig på 10:e plats totalt.


På väg ut. Luften är laddad liksom teamen.


Henrik Edman och Jesper Wirdén är överens om att nu ger vi järnet!2 generationer seglare Edman gör "high five" , Henrik och Hannes

RSS 2.0