Härlig säsongsavslutning i propagandaväderTeam Edman i SWE 591 visade igen "var skåpet ska stå"!
Fr.v. Henrik,  Skipper och rorsman, Peder Mittgast och Hannes som hänger snyggt och kollar så alla linor löper m.m.
Ombord för dagen var också Karl Kristensen från team Jan Gustafson som hoppade in för brorsan Lars.
Detta vassa team seglade som vanligt väldigt övertygande och Hannes Edman är en riktig kämpe.Teamet vann också det "åtråvärda vandringspriset" the uggly big Pump price med B-vitaminer till de myndiga ombord och en Gott & blandat till junior Edman.Teamet i SWE 591 vann också grand slam vilket innebar att de bärgade vår egen H-boatfleetcup och H-båts DM-tecknen samt Halloween Cup. På F1-manér sprutades det skumpa på publiken på MSS klubbhusveranda.
Vädret var suveränt fint för årstiden med syd-syd ostvind på 5-7 m/s och solen bröt igenom och gav oss alla chans att ladda D-vitaminer till "molebajerns" B-vitaminer.
I vanlig ordning stod MSS för väldigt fina arrangemang och ett stort tack till alla funktionärer som gjorde det möjligt för oss aktiva seglare att ha en kanondag på havet!
H-båtsfleeten uppmärksammade också Christer Frennert som alltid ställer upp för oss i alla väder med banläggning och som starter. Christer fick en "H-båts branded" Cognac att avnjuta och hålla värmen med under vinteruppehållet. Stort tack, Christer!
3 fina seglingar genomfördes och H-båtar, J24 och Laserkämpar samsades på havet på bästa sätt!


Team Henrik Jörhov i SWE 559 mönstrade för dagen 4 personer i teamet. Fr.v. Henrik Jörhov skipper och rorsman, Ida trim och häng på bästa sätt, Bent trim och taktik och Jacob Jacobsson också H-båtsägare och meriterad seglare i jolleklasser och H-båt. Det verkar som att man ska heta Henrik för att vara med och hugga i toppen! Detta team gav verkligen Edman & co en match idag och vann sista seglingen och satte två andra platser för övrigt och var även i ledning i ett av de andra racen vilket gjorde att de utmanade på allvar och landade bara en pinne efter team Edman! Strongt gjort!
Här får Uno Gren och Olle DM- bronspengar av Kommunalrådet som gav extra glans till prisutdelningen och som också var med och gastade på en J24! Positivt för MSS och segelsporten!
Den rutinerade "H-båtsräven", Uno slår alltid alltid till när det gäller och seglade hem en snygg tredjeplats!
Med ombord var också H-båtseglaren och skippern på Lommabåten, Martin Jönsson som hängde snyggt utanpå SWE 562

Efter medaljörerna som fångats på bild kom i ordning:
4:a Team Nifelt i SWE 599  (Robert Nifelt, Mats Dahlander och Björn Jönsson)
5:a Team BAM Bo Lindsjö i SWE 592 (Bo Lindsjö, Mathias och Anders)
6:a Team Team Palle Kron (Anders Rydlöv, Jens Holmberg)
7:a Team Björnligan ( Björn Olsson, Jan-Erik Jönsson och Jesper Wirdén)

Mellan platserna 4-6 var det bara en poäng och 4:e och 5:e platsen avgjordes av att Nifelt & co hade en 3:e plats i ett race då de övrigt hade samma poäng. Björnligan njöt lite längre av det fantastiska vädret och "stängde grinden" för dagen, men var i alla fall före team Nifelt i det första racet och team Palle Kron i det sista racet.
I den här fleeten finns det inte något som helst utrymme för missar.

"Sunbridge" MSS. I Norge har det varit skidsäsongspremiär idag i Kvitfjell och här seglar vi i 13 grader i luften och sol och har det väldigt bra...Nu är vi dock på "G" upp ur havet och i morgon torrsätter vi hela fleeten och laddar inför 2011!

Kommentarer
Postat av: Truls

Mycket trevligt repotage och bild"spel" vandringspriset är onekligen unikt

2010-10-31 @ 13:58:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0