Nu är det klart med datum för H-båtsseglingsmöjligheter i Lomma ocksåSkriv in den 12-13 maj också i kalendern! Mera info. kommer


Hela seglarmenyn är nu klar för H-båtsfleeten här i Skåne

 


Foto: Torgil Falck

Nu är våren per definition här i Skåne!

Det känns ju som vi har lagt en bra och offensiv seglingsmeny tillsammans där det finns mycket att välja på
under denna säsongen. 19 deltagare på plats representerande 11 team vid fleetmötet i Sveriges outstanding största H-båtsfleet!
Vi är totalt 15 team registrerade i vår region. (Jacob Jacobssons båt gick till Sommenfleeten)

Nedan finner ni ett antal viktiga datum och race samt träningstillfällen att boka upp och planera in:

- Februari: Krannyckel -ansökan, godkännande och "uppkörning" för nya team, betalning m.m. innan den siste februari

- 14-15/4 "Båtfejarhelg"-med möjlighet att få hjälp med grundtrim, riggning av mera rutinerade rävar. Möjlighet att få med sig en rutinerad H-båtsseglare också ombord för
trimning och tips.

- 21/4 Fleetpremiär på vattnet! Trainingday: Plan för dagen: samling kl. 10.00 prick för genomgång av dagen. Fokus på korta seglingsrace (minst 1000 meter kryss) fram till lunch. Kort lunch och återkoppling
vad som framkommit under förmiddagspasset. Därefter ut igen för nya träningsrace och in i hamn igen kl. 15.00 för summering av dagen och återkoppling. Slut kl.16.00.
Plats: Samling MSS klubbstuga och race nära startpiren. Kostnad: Ersättning till huvudtränare och för drivmedel MSS-funktionärsbåtar

- 28-29/4 Köge -VM-kval 1 Danmark: målsättning att vi samlar minst 5-6 team från vår fleet till detta. Målsättning att öppna upp för Vänortsutbyte MSS-Hvidovre

- 19-25/5 VM H-båt i Ebeensee i Österrike. Anders Rydlöv i sitt danska team försvarar MSS-färgerna. Magert svenskt deltagande så här långt= endast två ekipage!

- ------ Här kommer också Lomma Pokalen/ North Trim Cup med i bilden, men datum är inte utsatt ännu. Bevaka!
- 26/5 MSS Cup : målsättning att vi kraftsamlar och möter upp alla och generellt sett anmäler med god framförhållning och med respekt för arrangörerna.
I hemmacupen ingår: MSS Cup, Lomma Pokalen, Saltholm Runt och Halloween Race varav de tre bästa racen räknas samman i totalen. Fleetmästaren koras vid Halloween Race/DM

- 9-10/6 VM-kval 2 Kragenaes. Målsättning att vi samlar några team på plats där också.
- 16-24/6 Kieler Woche Regatta. Team Edman möter upp och satsar på detta istället för VM i år. (har en vinst under "förra seklet")

- 28/6 - 1/7 SM i Vänersborg. Här ska vi sträva efter att många team möter upp och också med tidig anmälan. Manifestation för klassen och att vi också säkerställer SM-statusen samt pushar för ett svenskt VM-arrangemang  2014. Jobba på detta i teamen! Stötta varandra med idéer på logistik och "E-körkortpool", samtransport, gastlösningar etc.

- 18/8 Pinhättans fina jubileumsarrangemang; "Skåne 8-an" arrangeras i år igen. Trevligt arrangemang och en god distanssegling där man eftersträvar en lång kryss-länsbana!
- 25/8 Saltholm Runt: Då seglar vi distans och möter upp för att manifestera seglingssporten! Minst 12 båtar på vattnet "surrandes som getingar" runt de stora SRS-båtarna
- 8/9 The H-boat Barbecue Race: Limhamn-Flakfort. Vi race:ar dit och grillar där samt har någon typ av kamp på ön också. God öl också!
- 15-16/9 VM -kval Brejning . Även här är målsättningen att vi har representation från MSS och vår fleet. 2-3 team borde vara rimligt.
-22/9 KM (Klubbmästerskap MSS). "Lilla VM" för oss... Här måste till uppryckning totalt vad gäller seglandet inom MSS och Saltholm Runt bör kunna vara en katalysator i år!
-27/10 Halloween Race tillika vårt DM och grand final på året.
Fasta träningstillfällen för fleeten på söndagar mellan 10.00-12.00 effektivt på vattnet:
Vi använder oss av "Harstarter" och en boj och vi utser tydligt innan passet vem som är "Hare" och vi håller också ihop fältet inför varje start för bästa möjliga resultat.
Våren:
-6/5, 13/5, 20/5, 3/6, 10/6
Hösten:
-12/8, 19/8, 2/9, 16/9, 30/9
Övrigt:
"Gastbank":
Vi behöver se över våra nätverk för att komplettera upp med gastar för de team som har luckor. Tips, idéer och uppslag ska kommuniceras in i fleeten.
Kan vi fånga några från seglarskolan i MSS? Maritime University? etc. Bo Lindsjö och Team Filip Gahnström behöver bl.a. och flera med komplettering alt. 4:e man.
SM:
Nästa års SM blir på Ostkusten.
Mötets mening var också att vi framöver lägger SM där vi har en bra grundplattform att stå på för att säkerställa att vi blir 20-båtar minst på SM och därvid inte äventyrar SM-statusen.
Mest lämpligt är faktiskt här på Limhamn då vi borde kunna säkra upp med  ca. 10 team som grundplatta.
2013 års VM går i Danmark i Limfjorden och det är också en lämplig tune-up i helheten.
Vi behöver tillskottsresurser i den svenska H-båtsförbundsstyrelsen. Var med och engagera er! Kom in med motioner, reportage och gör en teampresentation som artikel.
Material till H-båts Nytt emottages tacksamt.
Vi avsätter 100:-/ team och båt och säsong till en "skeppskassa" för vår fleet till en del löpande mindre utgifter i samband med våra aktiviteter. Undertecknad koordinerar detta.
Vad gäller ranking så kommer ev. ett förslag att tas fram från förbundet där ett VM-deltagande viktas något högre än nu.
Vi har en "stående inbjudan" att segla andra rankingseglingar på andra orter såsom Lidingö Runt och Tjörn Runt.
Fleeten i Sommen (Tranås), växer och har också initierat samarbete med Motala och satsar ev. bl.a. på ett "sötvattens" DM.

Nu "lyfter vi" !!
Med seglarhälsningar
Björn
RSS 2.0