MSS Klubbmästerskap 2012 -en seglarfest

   Det var en härlig seglardag igår när MSS Klubbmästerskap genomfördes i fina förhållanden.
   Vinden var frisk sydvästlig 7-10 m/s och ett stort tack till funktionärsteamet som fixade en så fin regatta både
   till havs och i land med trevlig eftersits och prisutdelning.
   Klubbmästare för kölbåtar blev team Edman före team Jan Gustafson och team Bo Lindsjö...tre H-båtar i   
   topp.För kompletta resultatlistor hänvisas till MSS hemsida under måndagen, men gå in och fortsätt njut av    
   bilderna nedan där ni också finner actionbilder från Lasergänget och våra duktiga juniorer i C55. 
 
 
 
 
 
Samliga foton:Torgil Falck gå in på länken nedan
                                                                                
https://plus.google.com/u/0/photos/109924441046572113239/albums/5793658964831759969 
                                                                               
   
 
 
 
 
 
 
 

Nu är vi 9 (!) H-båtar och ca, 30 "Flytetyg" på KM i morgon lördag

 
Henrik Jörhov och Bent vanligtvis i den framgångsrika "Danskdödaren" SWE 559 körde tune-up i Staren inför MSS Klubbmästerskapet i morgon lördag ... De överträdde tillåtet maxknop i hamnen och gjorde en spektakulär perfekt gir upp i vindögat med Bent säkert ikrokad (inte med avsikt) i förstaget... något som skipper Henrik anförde var viktigt av säkerhetsskäl under höstsegling.Teamet satsar nu på en regatta i Berlin om två veckor.
 
 
Noterade ni silverstjärnan i storen... Henrik köper toppsegel av världsseglare i Star-touren och det är väl inte omöjligt att han och crew tar sig dit också efter framgångarna i H-båtsklassen...
 
 
Det är väl också välgörande att se att man kan vara en "sailbum" som 55+ !! (Nestorn och eldsjälen Micke Lundgren i Laser)... som packade upp en sprillans ny Laser idag, men som var tvungen att samla "pluspoäng" på en resa med K-hustru till "Mallis" i morgon trots KM i Laser....
 
H-båtsfleetens "rookies" satsar inför morgondagen...
 

8 H-båtar på linjen på klubbmästerskapet nu på lördag

Foto: Torgil Falck
 
 
 
Foto: Torgil Falck
 
Beväxtning främjar inte framdriften... nära nog tre veckor i vattnet... inget lämnas åt slumpen och nu finns det inget att skylla på . Hur ser det ut på era bottnar?
 
Och totalt så här långt 26 "flytetyg" inkl Laser och klubbens juniorer i C55:or ( och Håkan Rydlöv).Efter racen blir det korvgrillning och öl samt prisutdelning med "pompa och ståt". Väderprognosen så här långt lovar 7-8 m/s med ett inslag av duggregn. För oss i H-båtsfleeten ska vi bl.a. jaga "hete" H-båtsseglaren Henrik Jörhov för dagen seglandes Stare och M.Allroth i Expressen...
 
Läs mera också på MSS-hemsidan och ta chansen att följa racen med start kl. 11.00. Rorsmansmöte kl.09.30.
 
 
Väl mött!
Seglarhälsningar

H-båtarna "regerar"

I årets MSS Torsdagsseglingscup vann Team
Jan Gustafson i tuff kamp med Team Uno Gren också i H-Båt och "malde" ner bästa J24:an med Per-Håkan Persson vid rodret som placerade sig på top-ten i senaste VM:et för J24:or i Malmö. Totalt 7-H-båtsteam placerade sig på topp tio-listan! I Danmark har också tvåfaldige
världsmästaren Claus
Höj med team visat att H-båtsteamen är bäst i "Mästarnas mästare". Vi har också ett team till på "G" från Ystad som
satsar framåt och kommer att ingå i Skandinaviens största fleet! Häng snyggt!
 

Team Jörhov segrade igen i Danmark

 Framgångarna fortsätter för team Henrik Jörhov
! De vann igen i imponerande stil den danska VM-uttagningen i Brejning. De hade en imponerande serie med fyra " spikar" bl.a.  och med en suverän och jämn serie 
 inkl. fem andraplatser knep team Edman i SWE 591 silvret före världsmästaren Claus Höj Jensen. Vilken uppvisning och dubbelt Sverige i topp! Det lovar gott för nästa års VM i Danmark! Läs mera på Brejning Sejlklubs hemsida

Dubbelt svenskt i topp efter första dagen i Brejning

Heja Sverige!! Våra H-båtsteam ligger i topp! Team Jörhov etta med tre spikar och team Edman ligger tvåa totalt med tre andraplatser. Världsmästarna Höj-Jensen och Stegger jagar därefter. Bäddat för en rafflande avslutningsdag idag!
Henrik & Henrik med co. jagar i Danmark i helgen

Team Henrik Edman med Palle Kron normalt skipper på SWEDEN 552 ombord som "inhoppare" denna helgen samt team Henrik Jörhov & Co. utmanar di danske i Funder Cup i Brejning.
Det är ett synnerligen tufft fält på över 30 båtar och med ett antal "H-båtsstars" som gör upp i denna helgen. Ska vi igen få in ett eller kanske två team på pallen? Rapporter kommer direkt från banan...

Bra häng och drag i H-båtsklassenVi hade en riktigt actionfylld lördag där fyra team var representerade i vår H-båtsfleet.
Den tuffa väderprognosen medförde att en del team inte mötte upp.
Vinden var frisk till hård och vi hade en utmanande lång kryss i kraftig ström och sjö med byar upp emot 14-15 m/s. Starten gick utanför piren i Limhamn och enligt reglerna så gällde det att först ta sig in och göra en beställning i baren på Strandhotellet i Dragör.
 

 
Snyggt fullhäng på team Björnligan strax före bropassagen. Teamen som trotsade vädergudarna var Team Bo Lindsjö för dagen en mix av skippern från SWE 552, Palle Kron med väl kämpande sonen Alex.
Fleetens coming team i SWE 593 som har en bra utvecklingskurva,
med Sven och Olof "bak i båten och after guarden" samt Karl Johan "Älgen" (efter dagens race kallad för "Ankaret") på fordeck.
Björnligan i SWE 533 hade ordinarie laguppställning.
Dagens tävling bestod av tre delar= två moment till havs och ett på land.
En del var racet över till Dragör och där gällde platssiffermetoden och efter gemensam sittning med alla tillbehör som sig bör i DK så var nästa gren dragkamp och avslutande gren var racet hem där starten skedde mellan sista farledsprickarna utanför Dragör. I det senare fallet var det en perfekt spinnakersättning och propaganda -läns hem som gällde för den som aspirerade på en tätplats totalt.
 
 

Extra välförtjänt energiintag efter en tuff och härlig kryss i två timmar till Dragör...
 
Alex, idag inlånad från team Kron i SWE 552 toppade team Bo Lindjös uppställning för dagen och var snabbast iland och in och beställde i baren på Strandhotellet vilket gav teamet i SWE 592 första etappsegern före team Björnlígan och Team SWE 593.

Glada miner i team SWE 593 som laddar för gren nr. 2, dragkampen...
Björnligans fordecker, Jesper laddar redan på morgonen innan start med en go "Kuban"...
 

Dom här grabbarna visade sig vara helt omöjliga för lite mera "seniora" deltagare och sopade totalt rent i både melllanheat/semi-och final och vann denna etapp .
 
Här ser vi Bosse "Ankaret" , Palle i mitten och Alex längst fram med fullt fokus. Bosse hade en extra "prilla" som doping...Teamet gick in i denna delgren med högt självförtroende efter första grensegern= överseglingen, men...
 
Björnligan, måste det erkännas, hade räknat in en möjlig seger i denna gren, men åkte på däng av teamet i SWE 593 och landade som tvåa i denna gren.
 
 
Hemseglingen gick på 1 timma och 20 minuter och det skiljde inte mer än några tiotal sekunder, men först i "himmahamnen" igen var team Bo Lindsjö som därmed vann hela dagens tävling med totala platssiffran: 5
följt av Team Björnligan på 6 poäng och Team SWE 593 på 7 poäng (med som sagt en"spik" i dragkampen").
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Team DEN 470 blev Nordiska mästare i Norge

Anders Rydlöv direkt från Sandefjord:
-Hårdvind idag och vi säkrade segern med team Almslätt som tvåa.
Team Lantz seglade upp sig till en fin femte plats.
Två mastbrott och lite annat som gick sönder i byar upp till 17m/s här...

Stort grattis till ytterligare en fin titel och Mads, Uffe och Anders i DEN 470 är väl årets mest flitiga seglare och med bäst utdelning denna säsong.

DEN 470 med Anders Rydlöv leder inför sista dagen på NM i Norge

Team Mads Korsgaard i DEN 470 leder inför sista dagen !
Andra dagen bjöd på lätta vindar igen, men mera stabilt och med serien: 1,3,1,2 leder teamet med 8 poäng rapporterar Anders Rydlöv.
Två seglingar återstår idag och i totalen avancerar Team Almslätt och är nu trea och sexa ligger Team Jörgen Lantz.

Flera framgångar för MSS:are på "H-båtstouren"

Anders Rydlöv från MSS och representerande vår fleet seglar som de flesta vet med det framgångsrika danska teamet Mads Korsgaard i DEN 470.
Teamet är nu i Sandefjord i Norge och seglar det Nordiska mästerskapet och ligger efter första dagen på tredje plats bara någon poäng från första platsen med placeringarna 4, 1. Vindarna har varit lätta och växlande. Notabelt är att det under kort tid vuxit upp en fleet på 19 båtar (!) i Sandefjord.
Mera direktrapporter kommer fra Norge...

RSS 2.0