Bra häng och drag i H-båtsklassen



Vi hade en riktigt actionfylld lördag där fyra team var representerade i vår H-båtsfleet.
Den tuffa väderprognosen medförde att en del team inte mötte upp.
Vinden var frisk till hård och vi hade en utmanande lång kryss i kraftig ström och sjö med byar upp emot 14-15 m/s. Starten gick utanför piren i Limhamn och enligt reglerna så gällde det att först ta sig in och göra en beställning i baren på Strandhotellet i Dragör.
 

 
Snyggt fullhäng på team Björnligan strax före bropassagen. Teamen som trotsade vädergudarna var Team Bo Lindsjö för dagen en mix av skippern från SWE 552, Palle Kron med väl kämpande sonen Alex.
Fleetens coming team i SWE 593 som har en bra utvecklingskurva,
med Sven och Olof "bak i båten och after guarden" samt Karl Johan "Älgen" (efter dagens race kallad för "Ankaret") på fordeck.
Björnligan i SWE 533 hade ordinarie laguppställning.
Dagens tävling bestod av tre delar= två moment till havs och ett på land.
En del var racet över till Dragör och där gällde platssiffermetoden och efter gemensam sittning med alla tillbehör som sig bör i DK så var nästa gren dragkamp och avslutande gren var racet hem där starten skedde mellan sista farledsprickarna utanför Dragör. I det senare fallet var det en perfekt spinnakersättning och propaganda -läns hem som gällde för den som aspirerade på en tätplats totalt.
 
 

Extra välförtjänt energiintag efter en tuff och härlig kryss i två timmar till Dragör...
 
Alex, idag inlånad från team Kron i SWE 552 toppade team Bo Lindjös uppställning för dagen och var snabbast iland och in och beställde i baren på Strandhotellet vilket gav teamet i SWE 592 första etappsegern före team Björnlígan och Team SWE 593.

Glada miner i team SWE 593 som laddar för gren nr. 2, dragkampen...
Björnligans fordecker, Jesper laddar redan på morgonen innan start med en go "Kuban"...
 

Dom här grabbarna visade sig vara helt omöjliga för lite mera "seniora" deltagare och sopade totalt rent i både melllanheat/semi-och final och vann denna etapp .
 
Här ser vi Bosse "Ankaret" , Palle i mitten och Alex längst fram med fullt fokus. Bosse hade en extra "prilla" som doping...Teamet gick in i denna delgren med högt självförtroende efter första grensegern= överseglingen, men...
 
Björnligan, måste det erkännas, hade räknat in en möjlig seger i denna gren, men åkte på däng av teamet i SWE 593 och landade som tvåa i denna gren.
 
 
Hemseglingen gick på 1 timma och 20 minuter och det skiljde inte mer än några tiotal sekunder, men först i "himmahamnen" igen var team Bo Lindsjö som därmed vann hela dagens tävling med totala platssiffran: 5
följt av Team Björnligan på 6 poäng och Team SWE 593 på 7 poäng (med som sagt en"spik" i dragkampen").
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0