På första maj är det dag för försenat träningsläger

 
 
 
 
 

Rapport från H-båtsförbundets styrelsemöte och på "G" lokalt

 
-Hej, allesammans!
Från senaste styrelsemötet kan jag rapportera att vi nu arbetar med en hel del inför årets SM och seglarvecka i Nynäshamn.
Det är få klassförbund som kan erbjuda två på varandra klara SM och nästa år har vi SM "nästgårds" i Lomma.
2015 års SM tänker vi planera in som ett "sötvattens-SM" i Motala som tillsammans med Sommen-teamen har aktiva fleeter.
 
Vi kommer att jaga på potentiella team inför årets SM i Nynäshamn och vi har så här långt en prognos på ca. 6 team från vår fleet, Västkusten inkl. Halmstad ca. 6 st. och Collberg inräknad i det som sålt och köpt annan H-båt igen på kort tid.
Från Sommen och Motala räknar vi med ca. 4 team, Stockholm/Södertälje/Nynäsområdet ca. 5 team, ev. en från Kalmar och några från Vänersborg gör att vi i dagsläget har styvt 20-talet möjliga team. Hjälp gärna till och propagera för det i era nätverk.
 
Ni som tänker segla VM så är vi tacksamma för om ni inte väntar till allra sista stund med anmälan och betalning inkl. inskickade dokument. Det underlättar för vår kassör och ordförandens vidare hantering gentemot arrangörerna. 
 
Jag vill också för planeringens skull få in era intresseanmälningar till vårt säsongsuppstartsträningsläger den första maj.
Som tidigare meddelats så deltager vi först vid MSS säsongsinvigning och seglar därför ut så snart vi kan därpå och kör intensiva fleetrace fram till ca. 15.30 med genomgång vid bryggan som summering av dagen.
 
Helgen den 27-28:e april kommer vi med våra båtar som varit i " vinteride" i "svinstallet" och då riggar vi och sjösätter tillsammans.
Kan kanske bli en liten " tune-up" -sväng innan lägret också...
 
Torsdagen den 2/5 är det premiär för årets Torsdagsseglingar med jaktstart. I år blir det också fler tillfällen till race på torsdagarna.
 
Lördagen den 18/5 är det upplagt för täta race i MSS Cup. Skriv in i kalendern och även här vill jag ha signal på att ni deltager.
Följ med på MSS hemsida så ser vad som gäller angående detta bl.a.
 
Nu på söndag kl. 15.00 gör vi en ny insats med våra rundningsbojar och byter ut all gammal kätting mot ny då vi fick bakläxa på den tidigare kompletterade kättingen.
 

Nu fejas det febrilt inför säsongen

Flitigast i fleeten i vinter har Palle och Bosse varit och Palle har gjort en riktig totalrenovering av sin båt.
 
 
 
 

Nu är det upplagt för en fin hemmasäsong

  
Foto: Torgil Falck
Nu drar vi igång de lokala seglingarna och årets nyhet blir jaktstart på MSS Torsdagsseglingar.
Det innebär att vi får en egen start och första båt i mål vinner allt!
Vi har idag haft en bra aktivitetsdag inom MSS och vår fleet var väl representerad i diverse sysslor allt från trädgårdsarbete, fixande av skolbåtar, översyn av bojar och sänken m.m.Planera in för följande;
Helgerna den 21/4, 27 alt. 28/4; . riggning, sjösättning, tune-up etc. och först blir det bl.a.  återtransport från "vinteridet" där vi haft fyra av teamets båtar förvarade i en gammal svinstall. Torsdagsseglingarna börjar därefter den 2/5 och i år vågar vi utlova riktigt bra och täta race!
Träningslägret den 1/5 blir också en bra och trevlig genomkörare och fleetbuildingaction.
Notera med bläck!
Skriv också in redan nu den 18/5 och reservera hela dagen för klassikern MSS Cup!
Vi har också flera team på G med sikte på VM i Danmark i Thisted. Team Bo Lindsjö och ev. Team Palle Kron planerar för detta förutom de båda" Henrikarna" E och J.
Nu är det äntligen på "G" efter denna ovanligt sega vinter för våra breddgrader.

RSS 2.0