Halloween Race/DM Syd H-Båt 2013 genomfört

 
Foto: Marie Kron
 
Det digra prisbordet efter avslutade seglingar i otroligt fint väder för årstiden!
13-15 grader varmt, fin vind 6-9 m/s, Syd lite vrid på det, fina banor (tre varv för H-båtarna) och nära 70 seglare ute på vattnet i 4 klasser! 
 
 
 
Bookmakers hade rätt vad gäller lågoddsarna och team Henrik Edman vann igen och det var aldrig något snack om saken! 3 "spikar" är respekt! 
Bättre start och fart, positionering, boathandling, optimerad besättningsvikt, minst antal fel har också burit ända fram till VM-silver , NM-silver; SM -Guld och DM-guld som ju är nära nog lika tuftt i denna fleet!
Vi andra som jagar noterar att där försvann 30 meter till och ett par grader till etc. vilket till sist blir några meter till o.s.v.
För oss som jagar är vår tröst att det bara var 27 sekunder mellan första och sista båt i klungan i ett av racen... Tight!
 
 
 
 
 
 
Skipper, Henrik Jörhov seglade hem silvermedaljerna i DM och var den som var närmast teamet i SWE 591, men så är han också VM 4:a och SM 4:a.
 
 
Team Uno Gren i SWE 562 seglade som alltid stabilt och grejade en fin bronsmedalj.
Högt och fort och åt rätt håll är deras " adelsmärke".
 
 
Utan funktionärer och eldsjälar hade vi inte några race! Tack, Christer för ditt uppställ och för att du och din "stab" fixar så fina regattor och träningar för oss hälsar fleetsamordnare, Björn Olsson som överräcker en 
"värmande" butelj.
 
 
Glädjande är att vi har ett antal nya unga hungriga team på "G" i fleeten och team SWE 593 har gjort ett rejält ryck upp jämfört med förra säsongen och de är bara sekunder från övriga team.
"Vårt" Lommateam, SWE 520 med skipper , Björn Svensson seglade riktigt vasst och blir att räkna med och "Idoljuryn" har noterat deras fina spirit! Kul och nu är det 4 Lommateam på "G" inför nästa års SM
enligt "Se & Hör-reportern" idag så har "sponsorerna" tänkt satsa på att göra ett riktigt bra SM för oss alla.
Enligt rykten ska det också vara en tjej-H-båtsbesättning på gång med förre VM-guldmedaljören, Mats Dahlander som drivande coach m.m.
Team Björnligan hade "en dålig dag på jobbet" och mycket "stolpe ut" vilket man inte har råd med i denna klass och de stängde nästan grinden dock inte många sekunder från större delen av klungan...
 
Det är mycket på gång in för nästa års SM och VM-säsong på hemmaplan!
"Det är H-äftigt att segla H-båt" !
 
 Komplett resultatlista kommer inom kort på MSS hemsida.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0