Hårdsatsande team i Lomma inför SM och VM 2014

Team, SWE 520 med skipper Björn Svensson & co satsar nu rejält och ni kan följa förberedelserna
på deras blogg med länk nedan:
www.swe520.se

Mera info. om SM snart på hemsidan

http://www6.idrottonline.se/LommabuktensSK-Segling/Segling1/Segling/SMH-Bat3-572014/
 
 
Foto: Arrangörerna SM Nynäshamn 2013
 
 

God fortsättning H-båtsseglare-ny säsong med spännande möjligheter

 
Foto: SM-arrangören Vänersborg 2012
 
 
God fortsättning allesammans!
 
Nu går vi in i en ny säsong med mycket spännande möjligheter!
Vi kommer ha ett styrelsemöte i H-båtsförbundet nu den 22:e januari och vi vill redan nu pejla intresset för SM och VM-deltagande 2014.
 
Lomma står som arrangör av vårt kommande SM och det underlättar väsentligt om vi i tidigt skede kan ange antal team inför detta.
Så om ni vet med er att ni ska segla SM och på samma sätt VM så skicka mig ¨
ett svar per mail angående detta så snart ni kan, gärna en första hint till den 22/1, men senast den siste februari då vi successivt bygger på i planeringsprocessen.
Förbundets hemsida kommer att uppdateras efter vårt styrelsemöte inför både SM och VM med kompletterande info. etc.
Vore bra om du, Henrik E tar några nya kontakter igen med VM-arrangörens funktionärer så vi får en push den vägen också jämte Jyrki och det internationella förbundet.
Lomma SM-arrangörerna meddelar att avstämningsmöte är genomfört och budget satt och det löper på enligt plan.
 
Jag räknar med att vår fleet möter upp fullt ut vid SM, alltså med ca. 10-talet team och vi har ju fördelen att komma vattenvägen dit.
 
Vi har ytterligare ett team klart som satsar under 2014 och det är båtbyggaren, kappseglaren inkl. Finnjolle, Kennedy Karlsson från Ängelholm som 
kommer till och som vi fångar upp i våra "fleetgarn".
 
För långväga team så finns en förfrågan om vi kan supportera med ev. lånetrailers, uthyrning/lån av båtar etc. för att främja största möjliga uppslutning vid SM och VM.
Ha detta i beaktande och supportera så mycket ni kan.
 
I dialog med Martin Jönsson, Lomma finns följande möjlighet som tune-up:
En mer lokal tanke vi har är att Northsail trim cup 11-12 maj kanske skall ingå som en del i vår cup eller att vi iaf pushar för att så många som möjligt från Limhamn skall komma och segla då. Vi kommer inte få egen start (tillsammans med bla J24) men vällagda banor och riktigt bra träning/tävling utlovas.
 
Det kommer även ordnas startträning med kortare kryss- läns banor två söndagar innan NS cup. Den 27 apr och den 4e maj. Man kan ligga gratis i Lomma från den 26e apr- 12 maj. Tänkte det kanske kunde vara något med SM på hemmaplan och allt.
 
 
Vi vill gärna ha med oss så många danska team som möjligt så ta tillfällen i akt att pusha för detta i era nätverk. (Anders R, Edman, Henrik J, Jan G tänker jag närmast på).
 
Övrig marknadsföring och propaganda sker genom bearbetning av deltagarna vid 2013 -års jubileums Tjörn Runt, "Sötvattenseglarna" i Vänern, Vättern och Sommen, Stockholm och Västkusten i övrigt.
Vi hoppas också locka en del norska team och dra även där i era nätverk ni som seglat mästerskap i vårt grannland. (Anders R, Henrik E etc.).
 
Den 30/1 har vi årsmöte på MSS och då ska vi också ta chansen att lokalt markera vår närvaro och planera för säsongen.
Efter detta tillfälle kommer en inbjudan till ett fleetmöte som ytterligare säsongsuppstart.
 
Ett antal team har båtarna inne i ett tidigare "svinstall" och servar "klenoderna" på bästa sätt inför stundande säsong.Det fejas, putsas, mekas med stor frenesi! 
 
Med seglarhälsningar
Björn

RSS 2.0