Det drar ihop sig till Halloween Race Cup 2014

Läs mera via länken nedan:
 
 
http://www6.idrottonline.se/MalmoSegelSallskap-Segling/
 
 
Bild: MSS hemsida
 
 
 
 
 

H-ärlig H-båtshelg

 
Foto: Björn Olsson
 
Vårt avslutande prestigeladdade fleetbuildingrace -Limhamn-Dragör vanns i år för andra gången av Team Palle Kron i SWE 552. Fordeckern, Alex Kron var tidigt i land och behövde inte spurta särdeles mycket för att hålla fordeckern i Team Björnligan, Jesper , som var explosiv i 20 meter, bakom sig in på Dragör Strandhotell.
På platserna efter kom Team Nifelt och team Bo Lindsjö. H-båtsarmadan satte prägel på det marina livet i Dragör vid anlöpet med spinnakers förda  långt in i hamnen och team Nifelt passerade tätt tätt före en backandes båt och team Björnligan lika tätt bakom.
Vädret var otroligt fint för årstiden och medgav spinnakersegling i 9 distans från kaj till kaj.
Efter väl genomfört race så vidtog sedvanligt "hygge" på Strandhotellets uteservering där det inmundigades smörrebröd och klassikern Stjerneskud och en immig dansk fadöl.
 
Foto: Jesper Wirden
 
 
 
 
 
 
Foto: Jesper Wirden
 
 
Foto: Jesper Wirden
 
 
 
 
Foto: Torgil Falck
 
Team Edman deltog som årets SM-vinnare i Mästarnas Mästare och tog sig direkt till en fin finalplats och visade att H-båtsklassen håller sig väl framme i konkurrens med landslags-och OS-seglare. En minimal tjuvstart gjorde dock att de inte kunde slåss allra längst fram i den avslutande finalen och de slutade total 7:a av 39 SM-vinnande team inkl. wildcards.
 
 
 

RSS 2.0