H-båts lägesrapport september 2014

-Hej!
 
Säsongen 2014 är ju inte slut ännu och vi är många som utnyttjar det fina sensommarvädret till träning och race.
 
Slutuppgörelsen av MSS Torsdagsseglingar pågår och vi seglar september ut.
Tänk på att det är tidigare start de sista omgångarna nu beroende på mörkrets intåg.
Team Uno Gren har tagit ett fast grepp, men fighten därbakom är tuff.
 
I morgon är det KM i Lomma och då väntar vi oss att H-båtarna håller sig väl framme med 3,4,5:orna från årets SM med "Gubbalådan med" Christer P & co, Martin Jönsson & co samt hårdsatsande SWE 520 team Björn Svensson i spetsen.
 
Missa inte att anmäla er till MSS Klubbmästerskap som äger rum den 20: e september och som av många benämns "lilla VM". Samma helg har vi ett "radarpar"=Bo Lindsjö och Palle Kron som seglar tillsammans i Bosses båt i Brejning i det sista danska VM-kvalet för året. Siktet är redan klart, de ska segla tillsammans i nästa års H-Boat Worlds på Gardasjön i Italien och de börjar redan nu med tune-up:et.
 
Lördagen den 11:e oktober har vi fleetbuilding och "eskader" till Dragör och upplägget är lika enkelt som trevligt: start vid piren i Limhamn kl. 10.00 och först till Dragör att beställa en Hof på Strandhotellet vinner! Mycket prestige och sedan "hygger vi oss" och går igenom säsongen och laddar för årets sista race som ju är vårt DM i samband med Halloween Race lördagen den 25:e oktober.
Tänk på arrangörerna och anmäl er i god tid och det gäller både KM och DM.
 
2015-års SM är redan nu under planeringsfas och det blir Ystad Segelsällskap som står som arrangör. För att inte kollidera med det Danska mästerskapet är planen att det ska äga rum prel. onsdag 8:e juli- lördag 11:e juli.
Onsdagen innefattar registrering, inmätning och tune-up och racedagarna är tors-lördag.
 
Vi planerar också att med framförhållning lägga ett schema för 2016-2017-2018 års SM och det kommer förhoppningsvis innefatta Motala och Stenungsund som SM-arrangörer och förhoppningsvis också en Stockholmsklubb. Vi får ta tillvara på de klubbar som ställer upp och vill göra ett arrangemang för oss. Ystad har kontaktat oss och vill verkligen göra  ett fint arrangemang  och erbjuder riktigt fina fria seglingsvatten och en väl utrustad hamn etc. De har genomfört ett antal fina arrangemang däribland Folkbåts SM med "vår" egen Jan Gustafson deltagande och på prispallen som vanligt.
 
-Väl mött och det är H-äftigt att segla H-båt!
:) Björn O
 
Bif. en actionbild då årets VM-silverbåt var i annan ägo. Fotograf okänd ur förbundets arkiv.
 
 
 
 

RSS 2.0