H-båt i topp på Jubileumsregatta
SS Pinhättan , Barsebäckshamn firade 50-års jubileum och arrangerade  Jubileums 8-an samt återupplivade en
tidigare distansseglingsklassiker.
Helgen inleddes med hårt väder vilket innebar en tuff och snabb tillfartssegling Limhamn- Barsebäckshamn i 14-17 m/s och grov sjö.Transfern gick på 1h 35 min varav sista delen enbart med fock, men trots det bra tryck och fart.

Lördagen bjöd på samma väder dock med än mera sjö då vinden gått över mot V /NV. Seglingsledningen valde då att senarelägga starten en timma och utsikterna var avtagande under dagen. Trots detta var det ett relativt stort fält inkl. storbåtar som registrerade sig inkl. hemmaklubbens stora namn; Max Salminen som ingår i den svenska  OS- satsande starbåten med skippern Fredrik Löf.

Team Björnligan mönstrade för dagen Martin Nilsson som ersättare för ordinarie Kalle Lindqvist som denna dag seglade sin egen Express.

En riktigt häftig kryss på över 2 timmar till Taarbaeks Rev, fortsatt i frisk vind och grov sjö inledde racet och Team Björnligan fick till en bra lovartsstart med full fart precis på skottet vid startfartyget. Vi hittade "skruven" och flytet och höll undan för flera större båtar hela vägen upp och kunde runda som 4:e båt och knep ytterligare en båt på undanvinden ner mot Pinhättans fyr och vi seglade in som tredje båt i mål och vann totalt.Vinden avtag senare under dagen och det blev ett verkligt "propaganda" seglingsväder.

Det var ett trevligt arrangemang och ett digert prisbord och under kvällen så var det jubileumsfest för 200 sittande gäster i ett stort tält på hamnplanen inkl. deltagare från vänortklubben Skovshoved.
 
Komplett resultatlista kommer i veckan på SS Pinhättans hemsida. http://www.pinhattan.se/

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0